• 1
  • 2

Wie is tuinontwerper Arleta? 

Tuinieren heb ik van mijn vader, die altijd in de weer was in zijn volkstuintje in Polen. Ik hielp hem regelmatig door onkruid te plukken, plantjes te zetten en tomaatjes water te geven. Thuis oefende ik enthousiast verder: mijn zandbak werd nauwkeurig opgedeeld in vlakken en het zand werd net zolang bewerkt tot het waterpas lag. Toen al was ik een pietje-precies: ik bewerkte de grond, verdeelde het in vlakken en speelde met de vormen en blokken totdat mijn droomtuin gerealiseerd was. Ik wilde er altijd iets moois van maken, net als dat ik nu van elke tuin iets moois wil maken. Ik word gelukkig van het werken en leven in de tuin en dat geluk gun ik iedereen.

Hovenier en tuinontwerper

In Eindhoven rondde ik in 2005 de opleiding tot hovenier en tuinontwerper af. Als ik niet in mijn tuin werk, wandel en fiets ik door de bossen. Om te ontspannen en om inspiratie op te doen. De natuur is een kostbaar rijkdom waar wij mensen zuinig op moeten zijn en die we soms een handje moeten helpen. Bijvoorbeeld door meer groen in de tuin te gebruiken dat bijdraagt aan een betere en meer evenwichtige natuur. Dat vind ik belangrijk. In mijn ontwerpen draag ik dat uit, door veel vogel- en vlinderlokkende aanplant te gebruiken.

Ik geniet van wat de natuur mij biedt. Buitenzijn brengt me tot rust en die rust deel ik graag met anderen: door tuinen te ontwerpen en door tuinen in goede conditie te houden. Mensen die genieten van hun (nieuwe) tuin, inspireren mij om nog meer tuinen te ontwerpen, zodat nog meer mensen rust en ontspanning vinden. Maar ik haal ook veel inspiratie uit modeltuinen, botanische tuinen, op beurzen en uit mijn gesprekken met hoveniers en kwekers.

Mijn andere creatieve hobby is schilderen. Dat doe ik sinds enkele jaren bij een schildersclub in Waalre. Net als bij mijn tuinen, draaien mijn creaties op doek om lijnen, kleuren en het buiten-de-vaste-kaders-denken. Gedachten en emoties in mijn hoofd krijgen vorm op doek, totdat ik tevreden ben en vind dat ik er iets moois van heb gemaakt. De perfectionistische drijfveer die ik al had in mijn zandbakje, drijft mij ook in de totstandkoming van mijn schilderwerken..

Rust + Genieten = Geluk

De liefde voor het tuinontwerpen werd mij als stekje ingeplant. Dat stekje werd een plantje dat dag-in-dag-uit ontwikkelt: door te ontwerpen, te spelen, te bouwen, te leren en door te doen! De rust, ontspanning en het geluk die ik vind in mijn tuin gun ik iedereen. Groen is rust, rust is genieten, genieten is geluk. Dat is mijn basis voor uw tuin: groen brengt u tot rust, rust laat u genieten en genieten maakt u gelukkig

GROEN IS RUST – RUST IS GENIETEN – GENIETEN IS GELUK

Tuinontwerp Arleta | info@tuinontwerp-arleta.nl | www.tuinontwerp-arleta.nl | 06 - 12 08 15 44